Våra designer

  

 

 


Finnfeelings har under sin trettioåriga historia producerat smycken av välkända designers. Grunden lades i slutet av 1960 -talet av guldsmederna Karl Laine och Hans Sten. Ävenom om alla designers har sin egen stil, kan man fortfarande i dagens finnfeelings -smycken skönja tecken från Laines och Stens design. Dessa följdes av Hannu Ikonen, Juhani Valo och Pertti Peuri.

Nedan våra nuvarande designer:

 
         
  
 
Risto Ilmonen
Risto Ilmonen har jobbat för Finnfeelings i många år och har en diger guldsmedshistoria bakom sig. Under senaste år har Ilmonen koncentrerat sig förutom på själva smycketillverkningen även på designarbetet. Risto Ilmonen har designat ett stort antal silver- och guldsmycken och hans favoritmaterial är guld, silver och brons. Att inspiration och skapande kan födas av vardagliga händelser kan Risto Ilmonen intyga bl.a. genom smyckeserien “löken”.

 
   
  Gerold Gerdes
Gerold Gerdes, Bremen Tyskland, är freelance fotograf. År 1975 flyttade Gerdes till Finland och satte upp egen studio i Åbo. Han specialiserade sig på mode, stilleben samt reklamfotografering. Gerdes har uppnått internationell berömmelse samt erhållit flere betydande pris för sina fotografier. I Finland blev Gerdes även intresserad av smyckedesign och hans första smyckeserie SHAMAN i silver och brons tillverkades i samarbete med Finnfeelings.

     
 

Bernt Högkvist
Guldsmedsmästare Bernt Högkvist, Sverige designar och tillverkar handgjorda unika silver och guldsmycken i sin ateljé i Södertälje.
För Finnfeelings har han designat flere smyckeserier, bl.a. Andante och Largo, Pastoral, Amoroso och Calla som tillverkas i guld och silver med diamant, bergkristall eller spektrolit. 


     
  Le Xuan Binh
Le Xuan Binh finsk guldsmed ifrån Åbo som är född i Vietnam. Binh har jobbat i Finnfeelings Oy i nästan 20 år efter att han år 1993 blev färdig ifrån Lahtis Institut för formgivning och design såsom artenom. Binh har alltid gillat design och förutom guldsmedsarbeten har har designat några smyckemodeller. Våren 2009 designade han smyckeserierna LILJEKONVALJ och FÖRGÄTMIGEJ. Binhs designade smycken berättar på ett vackert sätt om den kultur har kommer ifrån samt även det nya hemlandets natur.
________________________
   Le Xuan Binh  
 
Yvonne Konschelle

Yvonne Konschelle är en ung tysk guldsmed-designer som fr.o.m. 2004 för Finnfeelings har designat många olika smyckemodeller, närmast med spektrolitsten. Yvonne blev färdig guldsmed i februari 2002. Hon har även avlagt en kurs om ädelstenar och därav kanske hennes intresse för den finska spektroliten. De flesta av de modeller hon designat för Finnfeelings har blivit jätte-populära bland våra kunder.
Yvonnes framtidsplaner är att grunda ett eget företag samt att få utbilda nya kunniga elever inom branschen.
   Yvonne Konschelle